Laveste arbejdsløshed siden 2008, men mobiliteten er i top!


Skrevet d. 7 januar 2022 af Torsten Miland

Arbejdsløsheden er nu på 2,8 % og det er jo som sådan et herligt tal - men alligevel er Dansk Industris Vicedirektør Steen Nielsen ude og sige, at det ikke kun er positivt (se artikel her). For med så lav en ledighed, så har mange virksomheder svært ved at besætte åbne stillinger. Antallet af ledige job er målt til over 50.000 og det er det højeste tal siden 2010.


Mobiliteten i Danmark er en af de ting, der skal redde situationen!

For det danske arbejdsmarked er vel et af verdens mest fleksible; som arbejdsgiver kan man relativt nemt opsige medarbejdere - alt efter hvordan virksomheden og organisationen udvikler sig - og tilsvarende kan langt de fleste medarbejdere sige op med ganske kort varsel. Når vi arbejder med rekruttering i andre lande ser tingene meget anderledes ud; opsigelsersvarsler er længere og i nogle tilfælde kan en arbejdsgiver slet ikke opsige en medarbejder.


De store udfordringer og løsningerne på dem

I vores lille rekrutteringskoncern, der består af Searchers International og Totem Search & Selection, arbejder vi med at finde medarbejdere på mange niveauer og uanset om vi indrykker annoncer eller om vi headhunter/prikker til kandidater, ja så lykkes det ofte at finde kandidater i et ret svært marked. Indenfor de sidste 40 dage har vi fx. fundet Projektledere, Projektmedarbejder, Administrationschefer, Bureauchef, Sælgere, Bogholdere, HR-chefer, Tømrerformand og faktisk også en Kedelpasser: de brygger øl! - men træerne gror ikke ind i himlen: vi har svært ved at finde kandidater til transportbranchen - fx. lastvognsmekanikere og i entreprenørbranchen mangler vi at finde nogle dygtige projektledere.


Vores erfaring er, at hvis vi prikker tilstrækkeligt mange indenfor selv de allervanskeligste stillinger, ja så er mobiliteten høj - kort sagt, så kan vi godt "skubbe" en kandidat fra et godt job og til et andet. Så det er det som der skal til, hvis man vil sikre sig nye medarbejdere i et trang marked - prik selv på din nye medarbejder, eller lad os gøre det!


Og så skal Folketinget på arbejde

Vi er nødt til at importere arbejdskraft til Danmark. Det gælder på alle niveauer. Og vi skal generelt set være dygtigere til at håndtere udenlandske medarbejdere - vores kultur i Danmark tilsiger meget ofte at man skal tale dansk, selvom de fleste danskere taler udemærket engelsk eller tysk - det kan vi ikke være bekendt (!) Folketinget skal desuden i samarbejde med arbejdsmarkedets parter omgående gennemføre lempelser således at det er super nemt at ansætte medarbejdere fra andre lande. Indenfor EU er det relativt nemt, men der skal kigges på om der er forhindringer, der kan ryddes af vejen.


Gode råd til arbejdsgivere

Her er 3 gode råd, hvis du netop nu står og mangler medarbejdere og ikke kan finde dem:

  • Vær skarp på, hvilke kompetencer, der skal bruges.
  • Spørg dine nuværende medarbejdere, hvem de kender, du kan række ud til.
  • Prik via sms, telefon, mails, Linkedin osv. - tag fat i konkrete personer og brug mere tid på det, end at lave flotte jobannoncer (selvom det også kan virke; Jobindex lever og har det god skulle jeg hilse og sige).

Og hvis alt andet glipper, så ring til mig!Vil du dele din mening? Kommenter på artiklen her!

Torsten Miland er stifter af Searchers International og bruger til dagligt sin tid på at headhunte kandidater som matcher vores kunders ønsker. Kontakt ham på +45 41 41 42 42 for at få mere indsigt i vores erfaring og services.

Følg os på sociale medier

Andre artikler indenfor Indsigt

Headhunting - Sådan ser det ud!
Headhunting - Sådan ser det ud!

Andre artikler indenfor Strategi

5 gode grunde til at outsource dine opgaver
5 gode grunde til at outsource dine opgaver

Andre artikler indenfor Trends

Laveste arbejdsløshed siden 2008, men mobiliteten er i top!
Laveste arbejdsløshed siden 2008, men mobiliteten er i top!
#Udvikling #Trends #Rekruttering