Vi tager os af rekrutteringen


I fokuserer på at vækste


Hvem er I?


Måske er I en større organisation der har brug for en erfaren topleder som kender rollen, industrien og dens success kriterier. Det kan også være at I er et mindre firma på udkig efter en dygtig medarbejder til at understøtte jeres virksomhed med effektivisering af jeres processer. Måske du i stedet er en entrepreneur som har brug for et energisk individ til at implementere dine ideer og hjæpe med at opnå dine visioner. Hvad end der er tilfællet, så betyder det ikke så meget i det store billede. Vi har set det hele, og skræddersyr altid vores processer til vores kundes behov, også selvom behovet ikke altid er helt klart for jer.


Præcis hvem I er ved vi ikke, men en ting er vi sikre på: I er på udkig efter nyt talent til at vækste jeres virksomhed. Måske vil I bare prøve noget nyt, måske har I vokseværk, eller måske står en essentiel stilling ubesat. Den bagved liggende grund betyder egentlig ikke noget, for resultatet er det samme. I er her nu, og er forhåbentlig klar på en vækstrejse. Vi er ihvertfald klar på at hjælpe jer i gang.

Rekruttering

Er det tid?


Hvis I er kommet til det punkt hvor I overvejer om I skal have ansat en ny medarbejder, men ikke er helt sikre på om det er nødvendigt, så kig på vores korte tjekliste nedenfor. Kan I nikke genkendende til de følgende udsagn, så kan det være vi skal i yderligere dialog!


  • I når ikke hvad I vil.
  • I har en stabil økonomi.
  • I vil køre opgaverne in-house.


Husk at man aldrig kan overveje en rekruttering tidligt nok, da processen tager tid.


Er det tid til at ansætte en ny medarbejder? Kontakt os.

Rekrutteringsprocessen


Vores rekrutteringsprocess består af 10 trin. Den er selvfølgelig fleksibel og vi kan sagtens ændre rækkefølgen eller fravælge/tilvælge de enkelte dele af processen alt efter jeres behov. Overordnet set kan de 10 trin deles op i 3 faser:

Trin 1-2: Searchers og jer.

Trin 3-6: Searchers og kandidaterne.

Trin 7-10: Searchers, kandidaterne, og jer.

Denne første fase er afgørende for succes. Her dannes grundlaget for hele processen. Vi mener, at den tid og de ressourcer man anvender her er mere end godt givet ud.

Grundlæggende handler det om at forstå jeres situation, jeres forretning og jeres organisation, samt naturligvis hvilken kandidater, der ville være det ideele match. Vi deler analysen op i følgende temaer:

Organisationen: Historik, forretningsstrategier, interne dynamikker, organisationsdiagram (nuværende og fremtidigt), taktiske overvejelser, kultur, diversitet osv.
Rollen: Opgaver i rollen, ansvarsområder, berøringsflader (in- og eksternt), KPI'er, mål med rollen, organisatoriske rapporteringslinjer osv.
Kandidaten: Krav til kompetencer, personlighed, erhvervserfaring, bløde værdier etc. I analysefasen beslutter vi desuden sammen hvordan processen skal videreføres - vi taler om timeline og det daglige samarbejde mellem os og jer.

På basis af analysen udfærdiger vi et dokument der godkendes af opdragsgiver. Dette dokument anvendes desuden til at præsentere rollen for de kandidater der findes igennem processen. I enkelte tilfælde udfærdiger vi også en annonce der ligeledes efter godkendelse, markedsføres på udvalgte jobsites. Beskrivelsen kan i visse tilfælde strække sig over mange sider og fx. indeholde organisationsdiagrammer og detaljerede opgavebeskrivelser - ofte vil vi også have en motiverende del, der handler om at vise det fremtidige potentiale i en rolle.

Den første del af denne fase består i at etablere en targetliste - som i vores terminologi er en liste over hunting-grounds - altså steder/organisationer, hvor potentielle kandidater kunne sidde. Herefter gennemtrawler vi target-organisationen for at finde de personer, som vi vil have fat i. Vi oplister løbende alle kandidater på en liste - som i branchens terminologi kaldes en longlist.

På basis af en longlist begynder vi at tage kontakt til kandidater, får elimineret dem som ikke matcher, og sørger for at dem der matcher får lejlighed til at komme i en dybere dialog med os, hvis de ønsker det. Der er ofte en del nudging forbundet med denne del og vi holder kandidaterne i loopet så længe det er nødvendigt og der er et match. Det er også i denne del af processen at kandidaterne får udleveret rolle-/stillingsbeskrivelsen.

NB: I visse tilfælde har vi en aftale med vores kunder om, at processen indtil dette punkt er anonym for kandidaten - vi kan arbejde med mange modeller af dette.

I denne fase etablerer vi en shortlist - dvs. en liste med de kandidater, der går videre fra en longlist. I nogle tilfælde mødes vi med vores kunde og screener longlisten igennem sammen. Screeningen sker på basis af alt det vi fik talt om i analysefasen. Her vælger vi til og fra og har ofte dialog om hvilke kandidater der matcher bedre end andre.

Vi interviewer løbende kandidater i en struktureret model. Vi anvender den seneste viden på interview-området til at hjælpe os med at få indsigt i den enkelte kandidat. Vi kigger naturligvis på både hårde og bløde kompetencer. Alt materiale fra interviews plus indhentede CV og evt. ansøgning/motivation tilgår vores kunde løbende. Det er i denne fase vi afklarer kandidaternes lønforventning. Hvis vi har aftalt at kandidater skal pre-testes eller at der skal gennemføres personlighedstest/IQ-test eller andre test kan det ske i denne fase - normalvis ligger dette dog senere.

Præsentationsfasen består ofte i interviews på kundens adresse. Dette kan foregå som en samlet proces med flere kandidater samme dag eller løbende som kandidaterne kommer ind og bliver klar til denne fase. Vi medvirker fysisk i det omfang det giver mening for processen. I nogle tilfælde mødes kunder og kandidat flere gange og der er ofte også flere lag i organisationen involveret.

Vi aftaler ved starten af processen om dette step skal komme før eller efter præsentationen. Vi tester med de værktøjer, som vi mener passer til niveauet og kandidatens baggrund. I mange tilfælde udfører vi både en personlighedstest og en kognitiv test. Vi har et stort test batteri til rådighed. I nogle tilfælde ønsker vores kunder selv at teste og i de tilfælde springer vi testdelen over. Det er også på dette tidspunkt, at vi tager referencer på slut-kandidaterne. Referencetagning er en kunst i sig selv og vi aftaler i begyndelsen af processen om der skal tages 1-2 eller flere referencer.

Vi er nu fremme ved den del, der handler om at få enderne til at mødes. Ofte er de formelle ting omkring lønniveau og den samlede pakke på plads, men det er ofte også her, der kan opstå en yderligere dialog. Kandidater er blevet opmærksomme på rollens kompleksitet og kræver mere, eller kunden har fundet ud af at der er andre kandidater der også matcher men som ikke er så dyre. Som enhver anden forhandling skal dette landes så alle parter er tilfredse og vi rådgiver ofte i denne fase.

Det er altid vores kunder, der varetager selve onboardingen, men vi følger den tæt. Desuden taler vi med den ansatte kandidater flere gange efter vedkommende er startet - typisk ved 1 månedsgrænsen og igen efter 2-3 måneder. Da vi giver Danmarks længste garant på 2 1/2 år, så er vi meget opmærksomme på den gensidige forventingsafstemning. Den nye medarbejder har ofte nogle få ting, som man vil kunne rette til for at gøre hverdagen endnu nemmere og den anden vej er der også ofte noget, der kan justeres. Vi coacher på begge sider og hjælper derved til at ansættelsen kommer til at vare så længe som muligt.

Den gode rekruttering

Når forarbejdet bliver gjort godt, processen løber som den skal, og både virksomhed og medarbejder er tilfredse, ja så følger der nogle gode ting med:Vækstmuligheder

Hvis rekrutteringen er gået godt, så sidder I tilbage med en medarbejder som besidder evner der understøtter jer I jeres mål, hvad end dette måtte være. Ligemeget medarbejderens rolle, så bliver jeres virksomhed mere effektiv. Sagt med andre ord: jeres nye ansatte hjælper med at skabe vækst.


Hvis rekrutteringen derimod ikke er gået godt, så sidder i tilbage med det modsatte: en ansat som bremser jeres vækst.Værdiskabelse

Den rigtige kandidat skaber værdi for virksomheden. Ikke bare på bundlinjen, men også når det gælder jeres arbejdsprocesser og virksomhedskultur. Det er derfor vigtigt ikke kun at kigge efter kandidatens kompetencer, men i ligeså høj grad vægte deres motivation og deres personlighed. Hvis kandidaten ikke passer ind i virksomhedskulturen kan dette have konsekvenser for jeres andre medarbejderes arbejdsglæde, jeres arbejdsprocesser, og i nogle tilfælde også jeres brand.En glad medarbejder

Hvis I ansætter en medarbejder som rent faktisk har motivationen såvel som kvalifikationerne, og hvis planer matcher jeres egne, så har I højst sandsynligt lavet en god investering. Man siger jo at arbejdsglæde har en direkte sammenhæng med medarbejdereffektivitet.


Men det sker desværre alt for ofte at virksomheder ikke får læst mellem linjerne og hyrer en medarbejder som ender med ikke at trives i virksomheden. I mange tilfælde kan årsagen til dette identificeres under rekrutteringen, hvis man ved hvad man skal kigge efter.

Det siger vores kunder om os

Endorsement - Vækstfonden
Endorsement - CBS LearningLab
Endorsement - GN Netcom
Endorsement - Københavns Universitet
Skærmbillede 2021-08-29 kl. 22.47.59
Skærmbillede 2021-08-29 kl. 23.08.23
Skærmbillede 2021-08-29 kl. 23.10.38
Skærmbillede 2021-08-29 kl. 23.08.05
Skærmbillede 2021-08-29 kl. 23.07.40
Skærmbillede 2021-08-29 kl. 23.13.22
Skærmbillede 2021-08-29 kl. 22.28.32
Skærmbillede 2021-08-29 kl. 22.59.41
Skærmbillede 2021-08-29 kl. 22.59.00
Skærmbillede 2021-08-29 kl. 23.11.51
Skærmbillede 2021-08-29 kl. 23.10.55
falck-logo-red
Skærmbillede 2021-08-29 kl. 23.15.03
Biometric_logo_300px_web_v2
nyscan_log_small
logo-prysmian-black
Skærmbillede 2021-08-29 kl. 23.16.43
Skærmbillede 2021-08-29 kl. 23.17.11
Skærmbillede 2021-08-29 kl. 23.16.08
Skærmbillede 2021-08-29 kl. 23.15.53
Skærmbillede 2021-08-29 kl. 23.13.44
Skærmbillede 2021-08-29 kl. 23.16.26
Skærmbillede 2021-08-30 kl. 00.11.03
Skærmbillede 2021-08-29 kl. 22.29.35
Skærmbillede 2021-08-29 kl. 22.22.04
Skærmbillede 2021-08-30 kl. 00.06.28
csm_logo-danske-hoteller_dcd4fc3551
brenntag-logo-cc
Skærmbillede 2021-08-29 kl. 23.19.05
Skærmbillede 2021-08-29 kl. 23.12.08
Skærmbillede 2021-08-29 kl. 23.18.36
Skærmbillede 2021-08-29 kl. 23.20.59
Skærmbillede 2021-08-29 kl. 23.20.30

Hvem er vores kunder?

Vores kunder findes blandt små, mellemstore, og store virksomheder, nationalt og globalt. Da vores fokus ligger på at optimere vores process, binder vi os ikke til en enkelt branche - og det er vores kunder glade for!


Vi laver headhunting og search i alle luftlag, og begrænser os ikke derfor ikke til executive search selvom vi har rig erfaring i dette felt.


Executive search

Executive search, også kaldet ledelsesrekruttering eller toplederrekruttering, handler selvsagt om at rekruttere medarbejdere på ledelsesplan. Her handler det om at have sit netværk i orden og have styr på sin proces. En fejlrekruttering i dette felt er ofte noget som kan ses i årsregnskaberne - og ikke på den gode måde.


Det er derfor vigtigt at man er ærlig med sig selv omkring sin erfaring med rekruttering hvis man overvejer selv at stå for rekrutteringen. Hvis I har brug for hjælp, så ring til os!

Industrier & stillingstyper


Vi har et væld af erfaring med rekruttering og headhunting, og selv om vi exellerer i executive search, så har vi masser af erfaring med at finde de bedste kandidater til resten af organisationen. Da vi altid har haft fokus på at optimere vores rekrutteringsproces, har vi aldrig haft behov for at begrænse os til en enkelt industri.


Nedenfor kan I se de industrier vi har størst erfaring med, og til højre kan I se et udpluk af nogle af de titler vores kandidater sidder med i dag.

Denne kategori dækker over rekrutteringer til alle former for produktionsvirksomheder, ordreproducerende virksomheder, engineering, procesvirksomheder, automation, robotvirksomheder samt andre virksomheder hvis primære indtægtskilde kommer fra produktion.

Vores erfaring dækker over rekrutteringer til virksomheder fra den finansielle sektor og inkluderer blandt andet private equity fonde, familie fonde, forsikring, revision og advokatvirksomheder.

Vi har erfaringer med headhunting til virksomheder indenfor IT, software, embedded software, robotics, komponentvirksomheder, biometric, og business intelligence samt andre typer af IT virksomheder.

Indenfor FMCG har vi headhuntet medarbejdere til en række detail virksomheder, samt hospitality segmentet.

Vi har headhuntet bestyrelsesmedlemmer til poster på både ledelses og ikke-leder niveau.

Vores ekspertise dækker også rekruttering til hele energisektoren, samt andre grønne virksomheder, waste-to-energy og lignende.

Rekrutteringer indenfor logistik har vi erfaringer med i marinesektoren, land- og flytransport, og i mindre omfang også tog.

Vi har erfaring med rekruttering af ansatte til kommuner og halvt-offentlige virksomheder såsom forsyningsvirksomheder.

Tidligere stillingstyper

Titler

Generel ledelse

CEO

Administrerende Direktør

Senior Vicedirektør

Vicedirektør

Senior Projektleder

Projektleder

Projekt DirektørØkonomi

CFO

Finansdirektør

Økonomichef

Økonomidirektør

Senior Controller

Senior Business Controller

Økonomimedarbejder


Salg

Salgsdirektør

Sælger


Marketing

CMO

Marketingchef


IT

IT-Chef


HR

Head of People & Culture


Bestyrelse

Bestyrelsesformand

Bestyrelsesmedlemmer